Descripció de l'activitat

TEMÀTICA: Residus

Entre els xaragalls de l’Anoia trobem l’abocador de Can Mata i l’ECOPARC-4, una planta de tractament mecànic i biològic de residus municipals de l’Àrea Metropolitana de Barcelona. La visita a l’ECOPARC-4 ens permetrà fer-nos càrrec de la magnitud del problema que originen els residus, la quantitat de residus que van diàriament a l’abocador i els seus problemes associats.

Ítems principals: La magnitud del problema dels residus. El residu com a recurs. La planificació i la gestió de residus a Catalunya. La contaminació provocada pels residus.

Ítems complementaris: L’impacte ambiental de l’actuació humana sobre el territori. El relleu: els xaragalls i barrancs. Flora i fauna.

Assignatures relacionades: CN, TEC, SOC

 

PODEM ADAPTAR ELS CONTINGUTS A LES VOSTRES NECESSITATS O REDUIR ELS CONTINGUTS PER FER-LA MÉS LÚDICA

Objectiu principal:

Conèixer la problemàtica associada als residus i la seva gestió a Catalunya. Fomentar actituds responsables vers el medi ambient.

 

PUNT D’INICI: Hostalets de Pierola

ADREÇAT A: ESO, BAT, CFGM, CFGS

TEMPORADA: tot l’any

HORARI: tot el dia (acordat amb els mestres)

MATERIAL PERSONAL: calçat esportiu i/o de muntanya, motxilla,    cantimplora, roba d’abric i dinar.

Metodologia:Explicacions verbals amb el suport d’un dossier en paper prèviament preparat. El dossier pot contenir activitats per a realitzar in situ.

Observacions: Aquesta activitat té el seu interès en la visita a l’abocador però també en com influeix l’existència de l’abocador en el territori. Aquest aspecte es recull en l’excursió, durant la qual s’explicaran els ítems principals amb el suport d’una guia d’activitats.

Voleu saber encara més

Demanan’s més informació

Nombre (requerido)

Correo electrónico (requerido)

Asunto

Mensaje