Descripció de l'activitat

Patrimoni Natural de Barcelona

A prop de Vallvidrera hi ha una fondalada on s’amaga una font coneguda des del segle XIX: la font de la Budellera. Un indret tranquil que forma part del parc natural de Collserola, un espai amb un important patrimoni natural, però que al mateix temps té una forta pressió perquè està envoltat d’importants infraestructures de comunicació i, en els municipis que en formen part, hi viuen prop de dos milions d’habitants.

Ítems principals: Què és la biodiversitat. Les adaptacions dels éssers vius al medi. Els usos del territori. L’impacte ambiental de l’actuació humana sobre el territori.

Ítems complementaris: Les interrelacions entre espècies. L’obaga i la solana.

Assignatures relacionades: CN, TEC, SOC, EViP

 

PODEM ADAPTAR ELS CONTINGUTS A LES VOSTRES NECESSITATS O REDUIR ELS CONTINGUTS PER FER-LA MÉS LÚDICA

Objectiu principal: Observar i identificar els elements naturals i la seva diversitat. Reflexionar sobre la influència humana sobre el medi natural.

 

PUNT D’INICI: Baixador de Vallvidrera

ADREÇAT A: Primària, ESO, BAT, CFGM, CFGS.

TEMPORADA: tot l’any

HORARI: tot el dia (acordat amb els mestres)

MATERIAL PERSONAL: calçat esportiu i/o de muntanya, motxilla, cantimplora, roba d’abric i dinar.

Metodologia:Explicacions verbals amb el suport d’un dossier en paper prèviament preparat. El dossier pot contenir activitats per a realitzar in situ.

Observacions: Aquesta activitat es basa en passejar i anar explicant i debatent els diferents aspectes tractats. Es busca que l’alumne reflexioni i n’extregui conclusions..

Voleu saber encara més

Demanan’s més informació

Nombre (requerido)

Correo electrónico (requerido)

Asunto

Mensaje